MEGNYITOTTA KAPUIT A VIII. AGRIA KÖZÉLETI AKADÉMIA

2017. február 9-én rendezte meg tanévnyitó ünnepségét az Agria Universitas Egyesület. Az Akadémiára minden évben 20 fő kap meghívást: polgármesterek, bizottságok vezetői, vállalkozók, intézményvezetők, civil szervezetek vezetői. Az új tanévet Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának főigazgatója nyitotta meg. Köszöntőt mondott Habis László, Eger MJV polgármestere. Az Agria Universitas Egyesület követe díjat Dr. Horváth Ágnes, az Egyesület elnöke adta át.

dsc_2921

Az Agria Universitas Egyesület 2007-ben alakult. Tevékenységét két fontos területen fejti ki: egyik a politikai kultúra színvonalának emelése, a másik a tehetséggondozás. A tehetséggondozási programon belül az akadémiai szférában a közép- és felsőoktatásban tanuló hallgatókat karolja fel, a gazdasági szférában a fiatal vállalkozókat támogatja.

14-aueKőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának főigazgatója köszöntötte az Agria Közéleti Akadémia 2017-es évfolyamának tagjait. Elmondta, hogy az Agria Universitas Egyesület által indított képzés a közéleti szereplők számára kínál olyan biztos szakmai  tudást, melyet később jól hasznosíthatnak a közmenedzsment és az érdekérvényesítés területén, vagy a civil szervezeteknél végzett munkájuk során. Olyan szakembereket képez, akik politikai, civil, gazdasági szférában működő szervezetiket hatékonyabbá teszik Kiemelte, hogy fontos misszió a jövő döntéshozóinak figyelmének felkeltése és érzékenységének növelése a fenntartható fejlődés témája iránt.

05-aueHabis László, Eger MJV polgármestere elmondta, hogy Eger közéletének fontos bástyái a civil szervezetek. Ezek között is jelentős szerepe van az Agria Közéleti Akadémiának, mely hagyományosan magas szintű képzésével segíti a közéletben szerepet játszó szervezetek szakszerűbb és hatékonyabb működését.

Az egyesület elnökének évindító beszédét követően került sor a díjak, oklevelek, elismerések átadására.

Az AUE egyik rangos kitüntetése „Az Agria Universitas Egyesület követe” díj. Ezt a díjat kizárólag azok a kiemelkedő munkát végző polgárok kaphatják, akik elvégezték az Akadémia képzését, és a egyesület által közvetített értékeket magas szinten közvetítik. “AZ AGRIA UNIVERSITAS EGYESÜLET KÖVETE” az Egyesület által adományozott kitüntetés, amely a közösségszervező munka és az Egyesület által képviselt értékek közvetítése elismeréséül szolgál. Az Agria Universitas Egyesület követe 2016-ban Korsós László, Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adó Iroda vezetője.

Bibó István Tehetséggondozó Program egy 60 órás tanórán kívüli, nem tantárgyi komplex tehetséggondozó képzést és egy 3-5 napos tábort foglal magában 14-18 éves tanulók számára, melyet egyesített programként 2016-ban indított el az Egyesület. A Bibó-program célja, hogy a középiskolában tanuló diákok közül kiemelje és fejlessze azon fiatalok szakmai kompetenciáit és kommunikációs készségeit, akik generációjukon belül kiemelten érzékenyek, fogékonyak a közösség ügyei iránt. Példamutató a tanulásban elért eredményük, de szűkebb környezetük nem képes, vagy nem akarja segíteni, esetleg akadályozza őket tehetségük kibontakoztatásában.  A tábor 2016 augusztusában, a képzés 2017 januárjában zárult. A képzés legtehetségesebb résztvevői könyvcsomagot és oklevelet vehettek át a rendezvényen.

15-aueAz évnyitó ünnepség kiemelt eseménye az Akadémia tagjainak ünnepélyes bemutatása. Dr. Horváth Ágnes a 2017-es Közéleti Akadémia minden tagját kézfogással fogadta az Akadémia polgárává.

A eseményen készült fotók megtekinthetők a galériában, vagy közvetlenül ide kattintva!

Leave a comment